Bekerzege Eagles op Feyenoord

Voetbalclub Go Ahead Eagles heeft zich gisteravond ten koste van Feyenoord geplaatst voor de achtste finales van het bekertoernooi. In Deventer won de thuisploeg uit de eerste divisie met 2-1 van de Rotterdamse eredivisieclub.

Go Ahead, getraind door ex-verdediger Joop Gall, nam een 2-0 voorsprong door doelpunten van Joey Suk in de beginfase en Marnix Kolder na rust. Een late tegentreffer van Ron Vlaar kon de uitschakeling van Feyenoord niet voorkomen.

De ploeg van trainer Ronald Koeman speelde zondag in de competitie verdienstelijk met gelijk bij Ajax. In de Adelaarshorst werd de nummer vier van de eredivisie afgetroefd door de nummer twaalf van de eerste divisie. Aangemoedigd door een fanatieke aanhang speelde Go Ahead fris van de lever. Feyenoord had een optisch veldoverwicht, maar creëerde weinig kansen.

AZ plaatste zich moeizaam bij de laatste zestien. De koploper in de eredivisie won na verlening met 3-2 bij FC Dordrecht. De nummer elf van de eerste divisie boog een 2-0 achterstand in een 2-2 ‘eindstand’ om. Adam Mahler maakte in de verlenging het winnende AZ-doelpunt.

De ploeg van trainer Gertjan Verbeek werd gisteravond tijdens de loting gekoppeld aan landskampioen Ajax. Een tweede bekertopper in dezelfde midweek medio december is FC Twente-PSV. De bekerhouder speelt dus thuis in Enschede.

De andere duels in de achtste finales zijn: Heerenveen-Oss, RKC-Go Ahead, Heracles-De Graafschap, Vitesse-Eindhoven, Sparta-GVVV en NEC-Achilles ’29.