Al Shabaab-lid krijgt levenslang voor granaataanval Nairobi

Caption: Elgiva Bwire Oliacha (L), also known as Mohamed Seif, who was arrested on Tuesday at his Kayole residence with a cache of hand grenades and guns, appears at the chief magistrates court in capital Nairobi October 26, 2011. Oliacha pleaded guilty on Wednesday to causing grievous harm to people at a bus station in the capital Nairobi two days ago and being a member of the Somali rebel group al Shabaab. REUTERS/Noor Khamis (KENYA - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST)
Caption: Elgiva Bwire Oliacha (L), also known as Mohamed Seif, who was arrested on Tuesday at his Kayole residence with a cache of hand grenades and guns, appears at the chief magistrates court in capital Nairobi October 26, 2011. Oliacha pleaded guilty on Wednesday to causing grievous harm to people at a bus station in the capital Nairobi two days ago and being a member of the Somali rebel group al Shabaab. REUTERS/Noor Khamis (KENYA - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST) Elgiva Bwire Oliacha (L), ook bekend als Mohamed Seif, bekende schuld voor een van de aanslagen in Nairobi afgelopen maandag. Foto Reuters / Noor Khamis

Een Keniaanse man is tot levenslang veroordeeld voor de aanslag op een club in Nairobi afgelopen maandag.

Elgiva Bwire Oliacha, ook bekend als Mohamed Seif, bekende verantwoordelijk te zijn voor de aanval en lid te zijn van de Somalische terreurorganisatie Al Shabaab. Tegenover journalisten liet hij weten geen spijt te hebben van zijn daden, meldt persbureau Reuters.

Een klein profiel van Oliacha van Citizen TV

Maandag vonden er twee aanslagen plaats, een bij de club en bij een bushalte in de Keniaanse hoofdstad. In totaal viel er een dode en raakten meer dan twintig mensen gewond. Naast levenslang voor de aanslag kreeg Oliacha vijftien jaar voor zijn lidmaatschap van Al Shabaab en zeven jaar voor illegaal wapenbezit.

De twee aanslagen volgden een week na de start van een Keniaans offensief in Somalië tegen Al Shabaab. De aanleiding voor deze inval is een reeks ontvoeringen van buitenlanders in Kenia, vermoedelijk door leden van de terreurorganisatie. Al Shabaab dreigde met aanslagen als de Keniaanse troepen zich niet terugtrokken. De groep ontkent verantwoordelijk te zijn voor de ontvoeringen.