Weer

Met een zuidelijke stroming wordt tot ver in de volgende week zachte lucht aangevoerd. De temperatuur ligt, met 15 tot 17 graden, boven de norm voor deze tijd van het jaar.

Vannacht is het tamelijk helder met uitsluitend sluierbewolking. Bij afnemende wind kan tegen de ochtend een mistbank ontstaan.

Morgen belooft een rustige en vrij mooie herfstdag te worden. De zon schijnt geruime tijd, maar met name in het westen en noordwesten gaat de zon soms schuil achter wolkenvelden. Het blijft droog. Bij een zwakke zuidelijke wind loopt de maximumtemperatuur uiteen van 14 graden in het noordwesten tot lokaal 18 in het zuidoosten van het land.

In het weekeinde reikt de invloed van verzwakte storingen met regelmaat tot over ons land. Bewolking heeft zowel zaterdag als zondag de overhand. Er kan beide dagen plaatselijk wat regen of motregen vallen. Het weekeinde pakt dus minder mooi uit dan eerder werd gehoopt. De temperatuur blijft op peil, met overdag gemiddeld 16 graden.

Maandag begint de zuidenwind wat toe te nemen. De dagen daarna staat er soms een vrij stevige zuidenwind, maar ook dan blijven regenstoringen ons bespaard.