Van der Laan wil Occupy-activisten naar Zuidas verplaatsen

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaat morgen met actievoerders van Occupy Amsterdam in gesprek om een alternatieve plek voor de demonstraties voor te stellen. Hij zal de demonstranten, die nu nog op het Beursplein bivakkeren, voorstellen te verhuizen naar de Zuidas.

Van der Laan ziet geen directe aanleiding om de demonstraties op het Beursplein af te kappen, mede omdat activisten voor beperkte overlast zorgen. “De inzet is niet ontruimen, maar het zou goed zijn als er een andere plek wordt gevonden.” Omdat op de Zuidas zich veel financiële instellingen bevinden, noemt de burgemeester die “een interessante locatie”.

Het plan om de activiteiten naar het zakendistrict te verplaatsen is afkomstig van het Amsterdamse stadsdeel Zuid, die hiermee tracht te voorkomen dat de actievoerders hun tentenkamp verplaatsen naar het Museumplein.