Uit voor kinderen

Water Week

Ontdek hoe drinkwater wordt gemaakt doormiddel van proefjes of maak je eigen boot in het testlab van Science Center NEMO. En weet je hoeveel bruggen Amsterdam heeft? 1600; je kan het allemaal ontdekken op een rondvaart door de grachten. T/m 4 november is het International Water Week in Amsterdam. Je kan allerlei leuke dingen doen, bijvoorbeeld een waterroute volgen of naar vier Wakker Worden Kinderlezingen op zondag over water. internationaalwaterweek.com, nemo.nl

Potvis tekenen

T/m 15 januari kan je in Natuurmuseum Brabant, Tilburg een potvisskelet van 15 meter zien. Op 2 workshops, 6 en 20 november, kan je hem natekenen. Eerst wordt er over het leven van de potvis verteld en daarna ga je anderhalve meter van de potvis op een groot vel papier tekenen. Aan het eind van de workshop vormen alle tekeningen dan het hele potvisskelet.

natuurmuseumbrabant.nl