TVM verlengt contract met schaatsploeg tot 2014

Transportverzekeraar TVM blijft nog zeker tot en met de Olympische Winterspelen van Sotsji (2014) sponsor van de gelijknamige schaatsploeg. Dat heeft president-directeur Arjan Bos vanochtend bekendgemaakt op het hoofdkantoor in Hoogeveen.

TVM sponsort de schaatsploeg al twaalf jaar. Het contract liep volgend jaar af. In de ploeg van hoofdcoach Gerard Kemkers rijden Sven Kramer, Ireen Wüst, Jan Blokhuijsen, Simon Kuipers, Jorien Voorhuis en Remco en Wouter Olde Heuvel.

Volgens Bos heeft Kemkers het goed gedaan met het team, dat vorig jaar te maken kreeg met het uitvallen van Kramer. „Sven was dan weliswaar een jaar uit de roulatie, maar ik heb buitengewoon veel respect voor de wijze waarop Ireen Wüst als Europees en wereldkampioene liet zien dat we niet afhankelijk zijn van maar één topper. Ook de aansluiting van Jan Blokhuijsen bij de internationale top deed me goed.”

Bos maakte vanochtend ook bekend dat TVM co-sponsor wordt van rallyteam XDakar, dat in januari meedoet aan de Dakar Rally.