Stemmen op kandidaten X Factor USA voortaan ook via Twitter

Name: xfactor_347339.jpg Caption: X-factor logo's televisieprogramma's talentenjachten Photographer:
Name: xfactor_347339.jpg Caption: X-factor logo's televisieprogramma's talentenjachten Photographer: Het logo van talentenjacht X Factor

Amerikaanse kijkers kunnen vanaf volgende week ook via Twitter stemmen op hun favoriete kandidaat. Naar eigen zeggen zijn zij hiermee het eerste programma dat op deze manier gebruik maakt van dit sociale medium.

Het was al mogelijk om per sms, telefoongesprek,met Facebook en met een speciale Android-app te stemmen bij de talentenjacht. Daar is nu ook deze speciaal - door Twitter mee-ontwikkelde - mogelijkheid bijgekomen. Hiermee kunnen kijkers via een zogenoemde direct message (DM) naar het account van X Factor (@TheXFactorUSA) hun voorkeur uitspreken.

Hiervoor heeft Twitter aanpassingen gemaakt aan het account van de talentenjacht, namelijk dat X Factor niet de persoon moet volgen die een DM stuurt, wat voor normale gebruikers wel het geval is. Ook helpt het bedrijf bij het tellen van de stemmen.

Twitter is zeer actief met het promoten van de symbiose met televisie. Zoals blijkt uit het onderstaande filmpje:

The Best of Twitter TV from TwitterHQ on Vimeo.