Op zoek naar een sexy rebel uit Misrata? Sms ‘M’ naar….

Caption: Libyan revolutionary fighter coming back from Sirte flashes the V sign as he is welcomed at the Al Guwarsha gate in Benghazi, Libya, Saturday Oct. 22, 2011. Libya's new leaders will declare liberation on Sunday, officials said, a move that will start the clock for elections after months of bloodshed that culminated in the death of longtime dictator Moammar Gadhafi. (AP Photo/Francois Mori)
Caption: Libyan revolutionary fighter coming back from Sirte flashes the V sign as he is welcomed at the Al Guwarsha gate in Benghazi, Libya, Saturday Oct. 22, 2011. Libya's new leaders will declare liberation on Sunday, officials said, a move that will start the clock for elections after months of bloodshed that culminated in the death of longtime dictator Moammar Gadhafi. (AP Photo/Francois Mori) Een strijder van de Nationale Overgangsraad wordt feestelijk verwelkomd in Benghazi na de bevrijding van Libië. Foto AP / Francois Mori

Libische vrouwen staan voor ze in de rij, de mannen die Moammar Gaddafi verdreven. Waren het voorheen “luie donders” die op straat niks zaten te doen, nu “dromen” de dames van hun terugkeer.

Ellen Knickmeyer beschrijft deze nieuwe ontwikkeling op Foreign Policy. Vrouwen zijn in het post-Gaddafi tijdperk geneigd eerder in het huwelijksbootje te stappen, iets wat onder het regime van de Libische leider niet mogelijk was door zijn verlammende sociaal-economische beleid.

Grappend sturen vrouwen, met een been spreekwoordelijk al in het huwelijksbootje, sms’jes rond die de interesse in maar ook de overvloed aan de gewilde stoere mannen illustreert. Voorbeelden van de berichten:

“Vergeet doktoren en ingenieurs. Wij willen een rebel trouwen!”

Of:

“Op zoek naar een rebel? Druk ‘M’ voor een uit Misrata, druk ‘B’ voor een echtgenoot uit Benghazi….”

Het is ook een teken van een voorzichtig ontluikende seksuele revolutie, schrijft Knickmeyer. Vrouwen flirten openlijk met de strijders en zijn assertiever geworden, iets wat voorheen niet gebeurde.

Lees hier de hele reportage van Knickmeyer.