NAVO-basis in Kandahar aangevallen

Momenteel wordt een NAVO-basis in Kandahar, de grootste stad in het zuiden van Afghanistan, aangevallen. Het gaat om een gezamenlijke militaire basis van de NAVO die wordt beheerd door het Amerikaanse leger, meldt persbureau AFP.

De aanval zou gericht zijn op het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in de stad, een speciale militaire eenheid die veiligheid biedt en helpt bij de wederopbouw. De Talibaan hebben de aanval tegenover AFP opgeëist.

Tot nu toe waren er minstens vijf explosies te horen, zegt de politie in de stad. Een correspondent van AFP meldde geweerschoten en explosies. De snelwegen naar de basis zijn geblokkeerd. Volgens ooggetuigen hebben de aanvallers meerdere posities ingenomen op daken van huizen in de buurt.

Kabul Pressistan, één van de grootste persbureaus in Afghanistan, meldt op Twitter:

Twitter avatar Pressistan Kabul Pressistan Kdhr attack update: 3to4 insurgents take d PRT under fire frm a nearby construction site, 2 bomb-laden vehicles found&are being defused: cop

Update 13.09 uur:

Twitter avatar Pressistan Kabul Pressistan Kandahar PRT not-so-successful siege is over. Two attackers involved, both are dead: senior police official says

Zodra meer bekend is, melden we het zo snel mogelijk.

    • David Haakman