Madoff probeerde samen met echtgenote zelfmoord te plegen

Madoff op 17 december2008, nadat hij onder huisarrest is geplaatst in afwachting van zijn proces. Foto Reuters / Shannon Stapleton

De meesteroplichter Bernard Madoff probeerde in december vorig jaar samen met zijn vrouw zelfmoord te plegen. Zijn echtgenote Ruth vertelt aan de Amerikaanse CBS hoe zij samen uit het leven probeerden te stappen.

Madoffs vrouw doet de onthulling komende zondag in het journalistieke programma 60 Minutes. Volgens haar probeerden Madoff en zij tevergeefs zelfmoord te plegen met een overdosis slaap- en kalmeringspillen.

“Ik weet niet meer wiens idee het was, maar we besloten zelfmoord te plegen omdat het zo verschrikkelijk was wat er allemaal gebeurde. (…) Ik nam wat we hadden, hij nam nog meer.”

De zoon van Madoff, Mark, verhing zich vorig jaar december. De veroordeelde oplichter zelf zit een gevangenisstraf uit van 150 jaar. De New Yorkse zakenman werd twee jaar eerder gearresteerd op verdenking van de grootste beleggingszwendel uit de recente Amerikaanse geschiedenis. Honderden klanten, onder wie rijke en bekende Amerikanen en de honkbalclub The New York Mets, verloren in totaal ruim 50 miljard dollar.