Video: Lingerie Football in het heetst van de strijd

Vrouwelijke atleten in lingerie met elkaar op de vuist. Screenshot Youtube

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Een oud gezegde dat tracht de verschillen tussen de seksen te verklaren. Want mannen zijn emotioneel gehandicapt, vrouwen hypersentimenteel. Mannen houden van zware sporten, vrouwen niet. Mannen zoeken lust, vrouwen liefde.

Maar is dat wel zo? In onderstaande video wordt namelijk met een flink aantal clichés en twijfelachtige stereotypes afgerekend. We zien twee vrouwen in lingerie op een sportveld elkaar met een vurig venijn in de haren vliegen. Een nogal ongebruikelijke cocktail. Het beste, noem het slechtste, van alle werelden. Of moeten we zeggen, planeten?

http://youtu.be/u1EePPPOLPA

De vrouwen, door de Belgische krant De Morgen gekscherend weggezet als ‘kempkippen’, maken deel uit van de Lingerie Football League, een American Football-competitie tussen schaarsgeklede vrouwen. Die werd in het leven geroepen om de rust tijdens de Super Bowl op te vullen, maar is inmiddels een eigen leven gaan leiden. Gek genoeg zitten op de tribunes bijna uitsluitend mannen. Dat dan weer wel.