Libië stuurt 50 gewonden naar Nederland

De rekening voor de behandelingskosten zal naar de Libische autoriteiten worden gestuurd.

Nederlandse ziekenhuizen gaan vijftig Libische gewonden opnemen. De behandeling van de gewonden vindt plaats op verzoek van de Nationale Overgangsraad van Libië, meldde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteravond. In Libië zijn door de oorlog veel medische faciliteiten verwoest, terwijl er veel gewonden zijn. Ook Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje hebben besloten Libische gewonden op te nemen.

De gewonden die naar Nederland komen worden naar verwachting vanaf eind deze week of begin volgende week in Nederlandse ziekenhuizen behandeld. In welke ziekenhuizen ze komen te liggen, is nog onbekend. Er wordt nog geïnventariseerd hoeveel lege bedden er in de ziekenhuizen zijn. De rekening van de kosten voor de behandeling van de gewonden gaat naar de Libische autoriteiten. (Novum)