Europese aandelenmarkten sluiten met winst door euro-akkoord

A trader sits in front of screens showing the German DAX index in Frankfurt am Main on October 27, 2011 at the German Stock Exchange. German stocks opened sharply higher today after EU leaders sealed a deal to contain the eurozone debt crisis at a summit in Brussels. AFP PHOTO / MARC TIRL +++ GERMANY OUT
A trader sits in front of screens showing the German DAX index in Frankfurt am Main on October 27, 2011 at the German Stock Exchange. German stocks opened sharply higher today after EU leaders sealed a deal to contain the eurozone debt crisis at a summit in Brussels. AFP PHOTO / MARC TIRL +++ GERMANY OUT De beurs in Frankfurt sloot vandaag met een stevige winst van 6,3 procent. Foto AFP / Marc Tirl

De Europese beurzen zijn vandaag met flinke winsten gesloten nadat regeringsleiders van de eurozone in Brussel vanochtend een akkoord sloten over een integrale aanpak van de eurocrisis.

In Amsterdam eindigde de AEX met een groei van 3,8 procent tot 315,45 punten. De Midkap steeg 2,3 procent tot 499,88 punten. De Smallcap-index eindigde 1,6 procent hoger op 430,18 punten. In Frankrijk en Duitsland konden de grootste groeicijfers worden genoteerd. Respectievelijk sloten de beurzen in Parijs en Frankfurt met 5,3 procent en 6,3 procent winst.

Eerder vandaag reageerde Wall Street ook positief op het akkoord van de regeringsleiders. De beurs in New York opende hierdoor, en mede door de notitie dat de Amerikaanse economie dit kwartaal met 2,7 procent is gegroeid, met winstcijfers.