Espresso met Mirjam Sterk

CDA-Kamerlid Mirjam Sterk suggereerde gisteren via Twitter dat het de schuld van de media is dat Mauro nu wordt teruggestuurd naar Angola: ‘Als media niet zoveel ruchtbaarheid had gegeven was wrs meer mogelijk geweest.’

Mirjam Sterk. Beeld Youtube

Timeline

CDA-Kamerlid Mirjam Sterk suggereerde gisteren via Twitter dat het de schuld van de media is dat Mauro nu wordt teruggestuurd naar Angola: ‘Als media niet zoveel ruchtbaarheid had gegeven was wrs meer mogelijk geweest.’ Het CDA-Kamerlid neemt een grote slok espresso en zegt: ‘Deze opmerking is per ongeluk in mijn timeline terechtgekomen.’ Zoals de hersenbloeding van Koningin Beatrix in de timeline van SBS? ‘Exact hetzelfde,’ zegt Sterk. ‘Alleen was ik aan het zoeken op: “Als media niet zoveel ruchtbaarheid had gegeven was wrs meer mogelijk geweest.” Maar ik heb het blijkbaar als tweet verstuurd. Heel vervelend.’ Want het is niet de schuld van de media dat Mauro wordt teruggestuurd? ‘Nee,’ zegt Sterk. ‘Het is natuurlijk de schuld van Gerd Leers.’

Moeten we Gerd Leers dan niet uitzetten? Het CDA-Kamerlid schudt haar hoofd. ‘Hij komt niet in aanmerking voor uitzetting.’ Waarom dan niet? ‘Eh,’ zegt Sterk, ‘omdat hij geen asielzoeker is. Waar zouden we hem naartoe moeten sturen?’ Ik noem een aantal landen: Syrië, Sierra Leone, Thailand. ‘Op vakantie, bedoel je?’ vraagt Sterk. ‘Voor altijd,’ opper ik. ‘Maar wat heeft Gerd Leers te zoeken in Sierra Leone?’ zegt Sterk. Diamanten zoeken? ‘Dat meen je niet,’ antwoordt het CDA-Kamerlid. Wat heeft Mauro in Angola te zoeken? Het blijft even stil. Dan zegt Mirjam Sterk: ‘Ik ga het even opzoeken via Twitter.’