Duitsland sluit 31 kazernes

Het Duitse leger wordt verkleind, met zo’n 80.000 man.

Duitsland sluit 31 van de vierhonderd kazernes en legerplaatsen. Dat heeft de minister van Defensie, Thomas de Maizière, gisteren bekendgemaakt. De sluitingen zijn het gevolg van een grote reorganisatie van de Duitse strijdkrachten. Het Duitse leger moet zijn personeelsbestand inkrimpen van circa 250.000 man tot 170.000 à 185.000 militairen. Over het hele land zijn ongeveer vierhonderd kazernes en legerplaatsen (verzamelingen van verschillende kazernes). De meeste (68) bevinden zich in de zuidelijke deelstaat Beieren. Ze hebben daar jarenlang voor regionale werkgelegenheid gezorgd. De Beierse minister-president Horst Seehofer, die door de sluitingen stijgende werkloosheid in zijn deelstaat voorziet, eist steun voor dorpen en steden die nu in problemen komen. (NRC)