Cruijff ontkent blokkeren benoeming Van Basten

Johan Cruijff bracht tijdens het WK van 2006 een bezoekje aan het Nederlands Elftal dat toen onder leiding stond van Marco van Basten. Foto NRC / Bas Czerwinski

Ajax-commissaris Johan Cruijff ontkent dat hij de benoeming van Marco van Basten als technisch directeur bij de voetbalclub heeft geblokkeerd. Dat verwijt werd hem gemaakt in een gisteren gelekte, vertrouwelijke brief van zijn vier mede-commissarissen.

Tegenover de NOS heeft Cruijff de beschuldiging naast zich neer gelegd. Cruijff:

“Het probleem met dit soort mensen is dat ze altijd halve waarheden vertellen. Zij zien Ajax als een beursgenoteerd bedrijf, ik als een voetbalclub.”

Over het lekken van de brief reageert Cruijff volgens de NOS ‘schouderophalend’. Cruijff:

“Ik heb wel vijf, zes brieven gehad en er een stuk of zes teruggestuurd. Deze brief, het leek wel een boek, wordt gelekt omdat hen dat het beste uitkomt.”

Cruijff stelt dat het bestuurlijk bij Ajax op dit moment een chaos is, maar is wel positief over de vorderingen op het technische vlak. Volgens hem gaat het goed met de jeugdopleiding en is de club technisch “90, 95 procent op weg”.

Cruijff benadrukte dat hij niet van plan is te vertrekken uit de raad van commissarissen van Ajax. Cruijff: “Ik zit erin dus zal ik het moeten doen.”