AZ langs Dordrecht, Go Ahead Eagles stunt tegen Feyenoord

AZ is in de derde ronde van het bekertoernooi met de schrik vrij gekomen door in de verlenging te winnen van FC Dordrecht. Go Ahead Eagles wist vanavond te stunten door Feyenoord met 2-1 uit te schakelen.

AZ pas in verlenging langs Dordrecht

De ploeg van trainer Gertjan Verbeek had een verlenging nodig om FC Dordrecht van zich af te schudden: 3-2. Pontus Wernbloom, Ragnar Klavan en Adam Maher scoorden voor de bezoekers. Shayron Curiel en Santy Hulst vonden namens Dordrecht het net.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje voor de lucht voor AZ, aldus persbureau Novum. De ploeg creëerde voor rust weliswaar niet al te veel kansen, maar had een duidelijk overwicht. Net op het moment dat Dordrecht de rust zonder tegentreffer leek te halen scoorde Wernbloom. De Zweed kopte binnen uit een voorzet van Roy Beerens.

In de tweede helft leek AZ de wedstrijd eenvoudig te beslissen via Klavan. Een vrije trap van Maher ging door de muur heen en ook doelman Nick Van der Ploeg kreeg de bal niet onder controle, waar Klavan van profiteerde. De Alkmaarders namen na de tweede treffer gas terug en kwamen daardoor toch nog in de problemen.

Curiel tekende in de 71e minuut voor de aansluitingstreffer door bij de tweede paal een voorzet binnen te tikken. Twee minuten later werd het zelfs 2-2. Hulst kon ongehinderd doorlopen en passeerde doelman Esteban in de verre hoek. AZ maakte een vermoeide indruk, maar voerde in de slotfase de druk weer op.

Er moest evenwel een verlenging aan te pas komen om de koploper van de Eredivisie een ronde verder te laten bekeren. Na een pass van Niklas Moisander wist Maher zichzelf vrij te spelen en raak te schieten. AZ maakte in het vervolg geen fout meer, al moest scheidsrechter Pieter Vink nog wel ingrijpen bij een opstootje.

Go Ahead Eagles schakelt Feyenoord uit

Go Ahead Eagles heeft verrassend de achtste finale van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van trainer Joop Gall was voor eigen publiek met 2-1 Feyenoord de baas. Joey Suk vond al na zeven minuten het net. Marnix Kolder breidde de score na rust uit vanaf de strafschopstip. Een treffer van Ron Vlaar kwam te laat voor de Rotterdammers.

NEC wint van FC Volendam

NEC wist zich ten koste van FC Volendam toegang te verschaffen tot de laatste zestien van het bekertoernooi. De Nijmegenaren waren in eigen huis met 1-0 te sterk. Cayfano Latupeirissa nam in de 39e minuut de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Voor NEC was de overwinning meer dan welkom. De ploeg van trainer Alex Pastoor verloor al zes duels op rij in de Eredivisie.