Aanvaller tennisster Tamaëla geschorst

Nederlandse tennisster Tamaëla werd in augustus in elkaar geslagen op de tribune.

Tenniscoach Mihai Barbat is door de internationale tennisfederatie ITF voor twee jaar geschorst. Dat meldde tennisbond KNLTB gisteren.

Barbat had in augustus de Nederlandse tennisster Elise Tamaëla in elkaar geslagen tijdens een ITF-toernooi in het Duitse Versmold. Hij had haar racistisch bejegend en pikte niet dat de Culemborgse tennisster daar wat van zei.

De aanval vond plaats op de tribune waar Tamaëla landgenote Daniëlle Harmsen aanmoedigde in haar wedstrijd tegen Barbats dochter Karen. Tamaëla liep bij de aanval een hersenschudding op en moest naar het ziekenhuis.

Vader en dochter Barbat vluchtten naar Denemarken. Barbat diende vervolgens zelfs een klacht tegen Tamaëla in. (Novum)