Weer

Een nieuwe fase van rustig herfstweer met geregeld zon is begonnen. Dit keer is het niet in de eerste plaats een hogedrukgebied dat het mooie weer meeneemt. Een actieve depressie is aangekomen in de Golf van Biskaje. Die veroorzaakt veel regen in de zuidwesthoek van Europa, en in ons land een aantrekkende zuidoostenwind. Daarmee wordt droge en zachte lucht aangevoerd. Wel drijven wolkenvelden, afkomstig van genoemde depressie, morgen vanuit het zuiden over. Deze zijn vaak transparant en van het type sluierbewolking. Vooral in het oosten komt de zon daar vaak goed doorheen. De temperatuur stijgt tot een graad of 15.

Vrijdag is het wel een hogedrukgebied dat invloed krijgt op het weer in de Benelux. Met een afnemende zuidelijke wind wordt nog zachtere lucht aangevoerd. Bovendien schijnt de zon geruime tijd. Met temperaturen van 16 of 17 graden is het zacht.

Zaterdagnacht ontstaat op uitgebreide schaal mist. Het zal even duren voordat die ’s ochtends is opgetrokken. Uiteindelijk laat de zon zich af en toe zien. Met maxima tot 16 graden blijft het zacht. Ook zondag en maandag is het nog overwegend droog en zacht herfstweer met wolkenvelden, maar met ook zonnige perioden.