Vier extra NEC-vandalen vast

Vier fans van de Nijmeegse voetbalclub NEC zitten vast naar aanleiding van de supportersrellen tijdens de beladen streekderby tegen het naburige Vitesse uit Arnhem vorige week.

Eén van de supporters meldde zichzelf op het politiebureau, de andere drie werden aangehouden na het analyseren van videobeelden. De mannen, tussen 14 en 37 jaar oud, komen uit de buurt van Nijmegen, zegt een woordvoerder van de Gelderse politie.

Eerder werden twaalf NEC-supporters aangehouden wegens betrokkenheid bij de ongeregeldheden rondom het Nijmeegse stadion De Goffert. Een grote groep NEC-supporters reageerde vorige week zondag haar frustraties af na de met 1-0 verloren Gelderse voetbalderby, waarin op het veld drie rode kaarten vielen.

De hooligans gooiden na afloop van de wedstrijd in het stadspark rondom De Goffert met stokken en stenen naar agenten en politiepaarden. Ook wilden ze de confrontatie aangaan met Arnhemse supporters van Vitesse, maar dat wist de Mobiele Eenheid te voorkomen. Vijf politieagenten raakten gewond. Acht van de NEC-supporters die eerder zijn aangehouden, moeten op 15 november voor de rechter in Arnhem verschijnen.

Daarop vooruitlopend besloot voetbalbond KNVB maandag dat vijf NEC-supporters een landelijk stadionverbod krijgen, voor zes jaar. Ook besloot de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf dat dit vijftal de komende twee jaar niet meer in de buurt van het NEC-stadion mag komen.

De Gelderse politie is nog op zoek naar andere relschoppers. Morgen worden beelden van de rellen vrijgegeven op internet.