Turkse student na tweeënhalve dag levend onder puin gevonden

Uit de ingestorte huizen werd gisteren onder meer een twee weken oude baby gered. Foto Reuters / Osman Orsal

Een 18-jarige Turkse student is 61 uur na de aardbeving in Turkije nog levend onder het puin vandaan gehaald. De man, Eyup Erdem, was weliswaar gewond maar wist sinds de natuurramp van zondag onder de resten van een appartementenflat in leven te blijven. Hoe hem dat is gelukt, is nog onduidelijk.

Anatolia, de staatsnieuwsdienst van Turkije, maakte het nieuws bekend. Erdem zou vanochtend vroeg gered zijn. Hij woonde pas een maand in het zwaar getroffen Ercis nadat hij er begonnen was aan een technische studie aan de universiteit.

‘Turken vooral boos op de pers’

Meer dan 61 uur na de zware aardbeving in het oosten van Turkije, meldt AP een dodental dat is opgelopen tot boven de 460. NRC- en NOS-correspondent Bram Vermeulen vertelt over de situatie:

    • Jules Seegers