Opinie

Teambuilding

Een vriend bij de Universiteitsbibliotheek heeft een teamuitstapje met zijn collega’s bedacht omdat ze op verschillende afdelingen werken. Ze leggen het plan voor aan het management: een fietstocht in de buurt, met aansluitend een borrel. Het antwoord laat op zich wachten en is dan gedeeltelijk positief. Het idee wordt akkoord bevonden, maar slechts met twee

Een vriend bij de Universiteitsbibliotheek heeft een teamuitstapje met zijn collega’s bedacht omdat ze op verschillende afdelingen werken. Ze leggen het plan voor aan het management: een fietstocht in de buurt, met aansluitend een borrel.

Het antwoord laat op zich wachten en is dan gedeeltelijk positief. Het idee wordt akkoord bevonden, maar slechts met twee consumpties per persoon gesponsord. Omdat de pot leeg is komen alle overige uitgaven voor eigen rekening. Wel volgen excuses voor de vertraging: „De managers waren druk met de diapresentatie van hun dienstreis naar Toronto.”

Ineke de Jonge