Reizen naar Thailand ontraden

A Thai man sits inside an inflated tyre as people leave flooded areas in Bangkok, Thailand, Wednesday, Oct. 26, 2011 (AP Photo/Altaf Qadri)
A Thai man sits inside an inflated tyre as people leave flooded areas in Bangkok, Thailand, Wednesday, Oct. 26, 2011 (AP Photo/Altaf Qadri) Vooral het noorden, noordoosten en midden van Thailand kampt met overstromingen. Foto AP / Altaf Qadri

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt niet-noodzakelijke reizen naar het door overstromingen geteisterde Thailand. Het reisadvies is vandaag aangescherpt. Door de overstromingen zijn al 373 doden gevallen.

Door hevige regenval kampen vooral het noorden, noordoosten en midden van Thailand met overstromingen. Het vloedwater heeft ook delen van de hoofdstad Bangkok onder water gezet.

De vooruitzichten zijn volgens het ministerie slecht. Het water klotst al over de noodversperringen en de dijken heen. Ook in het centrum van Bangkok neemt de kans op stroomstoringen en storingen in de drinkwatervoorziening toe.

Het belangrijkste vliegveld van Bangkok is nog wel open. Het zuiden van Thailand kampt niet met overstromingen.

Het reisadvies is het op één na zwaarste. De volgende stap zou zijn dat alle reizen worden ontraden.