Perfecte landing ondanks ontbreken landingsgestel neus Boeing 727

http://youtu.be/gFOuyeYwHms

Een Boeing 727 van IranAir maakte vorige week een landing terwijl het gestel bij de neus niet uitklapte. De piloot verricht een heldendaad door het toestel vrijwel perfect aan de grond te krijgen. Geen doden, geen gewonden.

Gadling.com, naar eigen zeggen hét toonaangevende reisblog van de hele wereld, meldt dat dit wonderlijke voorval op 18 oktober geschiedde in Teheran. Op de luchthaven Mehrabad stapten 94 passagiers en negentien bemanningsleden veilig van hun vlucht uit Moskou.

De piloot van IranAir plaatst zichzelf met zijn gewaagde actie moeiteloos in het rijtje van Chesley Sullenberger. Hij was het die zijn US Airways Airbus A320 op 15 januari 2009 in de Hudson rivier in New York liet landen.

    • Jules Seegers