Onderzoek naar Terry om racisme

Chelsea-verdediger zou racistische opmerkingen hebben gemaakt.

De Engelse politie en de nationale voetbalbond FA zijn gisteren een onderzoek begonnen naar Chelsea-voetballer John Terry wegens vermeende racistische uitlatingen. Terry zou zondag de donkere verdediger Anton Ferdinand van Queens Park Rangers beledigd hebben in een competitieduel, zo zou uit videobeelden blijken. De FA stelde het onderzoek in nadat Queens Park Rangers een klacht had ingediend.

Terry ontkent dat hij racistische woorden heeft gebruikt. Volgens Terry worden zijn woorden – het is onduidelijk wat hij gezegd zou hebben – uit hun context gehaald. „Ik dacht dat Anton me beschuldigde van het gebruik van een racistische uitlating tegen hem. Ik reageerde agressief en zei dat ik nooit dat soort termen gebruik.” Terry krijgt steun van zijn coach Andre Villas-Boas. „We staan volledig achter John”, zei de Chelsea-trainer.

De wedstrijd, die Chelsea verloor, verliep tumultueus. De FA heeft Chelsea aangeklaagd omdat het zijn spelers onvoldoende onder controle wist te houden. De spelers van de Londense club belaagden scheidsrechter Chris Foy nadat de arbiter Chelsea-verdediger Jose Bosingwa in de 33ste minuut met rood van het veld had gestuurd.

Vorige week was er een soortgelijk incident in de Engelse competitie. Liverpool-speler Luís Suarez zou racistische opmerkingen hebben gemaakt tegen Patrice Evra van Manchester United. (AP, BBC)