Huldiging gouden honkballers volgende maand in Haarlem

Op 15 oktober pakten de Nederlandse honkballers de wereldtitel in Panama. Foto AP / Arnulfo Franco

De Nederlandse honkbalploeg wordt op vrijdag 11 november in Haarlem gehuldigd. Dat heeft de honkbalbond KNBSB gisteravond laat bekendgemaakt. De honkballers werden anderhalve week geleden in Panama wereldkampioen. De huldiging wordt in het centrum van de Noord-Hollandse hoofdstad gehouden.

Het feestje van de wereldkampioenen in Nederland werd uitgesteld omdat een aantal spelers direct na het WK verplichtingen had op Curaçao of in de Verenigde Staten. Behalve Haarlem zou ook Utrecht interesse hebben getoond om de festiviteiten te organiseren. Volgens de KNBSB had Haarlem het beste programma.

Nederland werd voor het eerst in de historie de beste van de wereld. Tot nog toe hadden de honkballers het niet verder geschopt dan een vierde plek. In de finale werd Cuba met 2-1 verslagen: