Hooligans van NEC opgepakt

De relschoppers werden gearresteerd op basis van videobeelden.

De politie heeft vier mensen aangehouden die betrokken waren bij de rellen na de wedstrijd tussen NEC en Vitesse. Eén van hen heeft zichzelf gemeld, de anderen werden aangehouden na analyse van videobeelden. De mannen zijn tussen de 14 en 37 jaar oud en komen uit de buurt van Nijmegen, zegt een politiewoordvoerder. Eerder werden al twaalf NEC-supporters aangehouden wegens betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De vier nieuwe aanhoudingen werden maandag en gisteren verricht.

Een grote groep NEC-supporters reageerde vorige week zondag gefrustreerd na de met 1-0 verloren derby, waarin drie rode kaarten vielen. De hooligans gooiden met stokken en stenen naar de politie en naar politiepaarden. Ook wilden ze de confrontatie aangaan met Vitesse-supporters, maar dat wist de ME te voorkomen. Vijf politieagenten raakten gewond. Acht van de supporters die eerder zijn aangehouden, moeten op 15 november voor de rechter verschijnen.

Daarop vooruitlopend besloot de KNVB gisteren al dat vijf relschoppers een landelijk stadionverbod krijgen voor zes jaar. Ook besloot burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen dat de vijf de komende twee jaar niet meer in de buurt van het stadion van NEC mogen komen. (Novum)