Hond zoekt baasje

Een huis vol hondenSBS 6, 20.30-21.30 uur

Papa wil een mannenhond, een ‘hond met een grote H’. Mama wil een rustige hond die niet de kinderen aan een riem door het bos sleept, op de lederen stoel springt en de verse baby doormidden hapt.

Een huis vol honden is een wedstrijd waarin niet zangers of bimbo’s worden weggestemd, maar honden. Zes asielhonden dingen naar de gunst van een gezin, één kan winnen. De andere moeten terug naar het asiel, wachtend op het spuitje, of op een kijker die zich over ze wil ontfermen.

Het programma maakt een suffe indruk. Presentatrice Nance, de familie Bakker, Spijkenisse, dat getut met die honden; het riekt naar middag-tv. De spanning en tragiek van wedstrijden met mensen ontbreken, omdat de verliezers toch niet beseffen dat ze worden weggestemd.

Wilfred Takken

    • Wilfred Takken