Hoeveel mannen heb jij eigenlijk precies gehad?

What’s Your Number? Regie: Mark Mylod. Met: Anna Faris, Chris Evans, Chris Pratt. In: 51 bioscopen. **

Als je What’s Your Number? mag geloven, hechten vrouwen veel waarde aan de adviezen die ze krijgen in allerlei vrouwenbladen. Als Ally in een van die tijdschriften leest dat 96 procent van de vrouwen die met meer dan twintig mannen het bed hebben gedeeld niet zo gemakkelijk aan de man komt, neemt zij dat voor waar aan. Ze pakt meteen een notitieboekje en schrijft een paar namen op. Na veel gepeins komt ze op twintig. Terwijl het gemiddelde 10,5 is. Oh jee, is ze nu een slet? Ze mag niet boven de twintig komen, heeft ze net gelezen, dus wijst Ally keer op keer haar leuke buurjongen af, van wie iedere toeschouwer kan zien dat hij de ware is.

What’s Your Number? is een behoorlijk suffe komedie die als verdienste heeft dat je na afloop zelf met je vriendinnen ook een lijstje kunt opstellen: hoeveel mannen heb jij eigenlijk gehad? Hoofdrolspeelster Anna Faris, bekend van de Scream-films, heeft te weinig uitstraling om de film te kunnen dragen, ze wordt dan ook gemakkelijk van het scherm gespeeld door Chris Evans, de opkomende ster uit Captain America.

Net als Bridesmaids werd What’s Your Number? geschreven door vrouwen die willen aantonen dat niet alleen mannen het monopolie op grofgebekte humor hebben. Maar de komische timing is slecht en de film heeft hetzelfde glossy uiterlijk als de damesbladen die voor zoete koek worden geslikt. De boodschap dat je te allen tijde jezelf moet zijn, staat elke week wel ergens in een vrouwenrubriek.André Waardenburg

    • André Waardenburg