Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Heineken voelt slechte zomer in omzet over derde kwartaal

Foto Flickr / viZZZual.com

Heineken maakt vanochtend voorbeurs naar verwachting een lagere omzet van 1,5 procent over het derde kwartaal bekend. Dow Jones meldt dat de omzet zal uitkomen op ruim 4,5 miljard euro, tegen ruim 4,6 miljard in het derde kwart van 2010.

Heineken lijkt met name in Europa last te hebben gehad van de slechte zomer en het gedaalde consumentenvertrouwen. Voor de VS wordt een lichte volumegroei verwacht en met belangstelling wordt gekeken naar de ontwikkelingen in Mexico, aldus het financieel persbureau. In dat land presteerde Heineken in de eerste helft van het jaar zwak.

Daarentegen wordt voor Afrika en het Midden-Oosten een sterke groei verwacht, mede door aankopen in Nigeria en Ethiopie. De volumes in Azie en de Pacific blijven naar verwachting stabiel. Naar verwachting houdt Heineken vast aan de eind augustus gegeven winstverwachting die gelijk is aan die over 2010.