Eurotop werpt schaduw over Aziatische beurzen en Wall Street

De koers van de Japanse Yen ten opzichte van de dollar bovenaan op het scherm vanochtend op de beurs in Tokio. Foto AP / Shizuo Kambayashi

De beurzen in Azië sloten vandaag in de min nadat handelaars een afwachtende houding aannamen vanwege de eurotop in Brussel. Ook Wall Street leed onder de verdeeldheid onder de eurolanden en noteerde gisteravond rode cijfers.

De Japanse Nikkei daalde 0,1 procent terwijl de Hang Seng-index van Hong Kong eenzelfde verlies noteerde. Ook het Koreaanse Kospi sloot een fractie lager. Daartegenover stonden een marginale winst van de Australische S&P/ASX en de Chinese Shanghai Composite dat 1,1 procent in de plus schoot.

In New York sloten alle grote beurzen af in mineur. Grootste verliezer was technologiebeurs Nasdaq die met 2,3 procent verlies afsloot. De breder samengestelde S&P 500 deed het met 2 procent in het rood niet veel beter. Dow Jones hield de schade het meest beperkt en liet een verlies optekenen van 1,7 procent.

Wall Street vreest vooral de problemen in Italië, dat meer leningen in Amerika heeft uitstaan dan Griekenland.