Ennahda op voorsprong

Soumaya Ghannouch (C), daughter of Rached Ghannouchi, leader of the Islamist Ennahda movement, celebrates outside Ennahda's headquarters in Tunis October 25, 2011. The party said on Tuesday it had won more than 40 percent of seats in Sunday's election, pledging to continue democracy after the first vote that resulted from the "Arab Spring" revolts sweeping the Middle East and North Africa. REUTERS/Zohra Bensemra (TUNISIA - Tags: POLITICS ELECTIONS TPX IMAGES OF THE DAY) REUTERS

De gematigd islamitische Ennahda-partij krijgt naar verwachting 43 procent van de stemmen bij de eerste vrije verkiezingen na de Arabische Lente in Tunesië. Dat blijkt uit de eerste officiële verkiezingsuitslagen. Er zijn nu 74 van de 217 zetels (34 procent) verdeeld. Gisteren claimde Ennahda zelf al de overwinning. De partij verklaarde ook bereid te zijn een coalitie te vormen met de Congrespartij voor de Republiek (16 procent) en Ettakatol (12 procent), beide centrum-linkse, seculiere partijen. (AP)