Tienduizenden verlaten Bangkok vanwege overstromingen

Verkeer probeert zich een weg te banen door ondergelopen straten in het centrum van Bangkok. Foto AP

Tienduizenden mensen hebben vandaag de Thaise hoofdstad Bangkok verlaten vanwege de overstromingen in het land. De gouverneur van Bangkok kondigde evacuaties aan in twee noordelijke gelegen districten van de stad, zo meldt persbureau AP. De overstromingen in het land hebben tot nu toe aan 373 mensen het leven gekost.

Volgens de gouverneur komt er een enorme hoeveelheid water aan, die de stad aan het eind van de week zou kunnen bereiken. Veertien districten van de stad worden bedreigd door het water, twee zouden morgen al in de problemen kunnen komen.

Het is de eerste keer dat mensen in de hoofdstad geëvacueerd worden. De Thaise regering probeert te voorkomen dat het water Bangkok bereikt, maar de vooruitzichten zijn slecht. Delen van de stad staan al onder water. Het tweede vliegveld van de stad is gesloten, het belangrijkste vliegveld is nog wel open. Op het busstation ontstond vandaag een grote drukte doordat veel mensen proberen de stad te verlaten.

Vanmorgen werd bekend dat het ministerie van Buitenlandse Zaken niet-noodzakelijke reizen naar Thailand ontraadt. Ook het ministerie noemt de vooruitzichten slecht. Het water klotst al over de noodversperringen en de dijken heen. Ook in het centrum van Bangkok neemt de kans op stroomstoringen en storingen in de drinkwatervoorziening toe.

Door hevige regenval kampen vooral het noorden, noordoosten en midden van Thailand met overstromingen.