Amy Winehouse overleed door alcoholvergiftiging

Amy Winehouse in Londen op 23 juli 2009, precies twee jaar voor haar dood. Foto AFP / Shaun Curry

Soulzangeres Amy Winehouse overleed omdat ze te veel alcohol in haar lichaam had. Dat heeft de lijkschouwer vandaag gezegd.

In haar flat werden drie lege flessen wodka gevonden. Winehouse had 416 milligram alcohol per 100 milliliter bloed in haar lichaam; ruim vijf keer zoveel als wettelijk toegestaan voor automobilisten. Haar dood was volgens lijkschouwer Suzanne Greenaway geen zelfmoord - ze nam vrijwillig veel drank tot zich en haar dood was het noodlottige gevolg.

Eind augustus werd duidelijk dat er geen sporen van drugs in haar lichaam aangetroffen waren. Toen werd al verklaard dat er wel alcohol aanwezig was, maar was nog onduidelijk of dat een rol had gespeeld bij haar overlijden.

De 27-jarige Winehouse werd op 23 juli van dit jaar dood aangetroffen in haar flat in Londen. Ze werd gezien als een van de grootste soulzangeressen van dit decennium. Gedurende haar hele carrière kampte ze met alcohol- en drugsproblemen.

    • Peter Zantingh