Ajax verslaat Roda JC in beker, ook PSV door

Ajax heeft de achtste finales van de KNVB-beker bereikt na een 4-2 overwinning op Roda JC in Kerkrade. Derk Boerrigter scoorde twee maal voor Ajax. Ook FC Twente en PSV zijn tot de achtste finale doorgedrongen.

Twente was in eigen huis maar net te sterk voor de amateurs van SC Genemuiden: 4-3 meldt persbureau Novum. PSV trad in Eindhoven tegen FC Lisse aan met een veredeld B-elftal. Lang bleef het 0-0, maar de thuisploeg won uiteindelijk met 3-0. Onder andere de Belg Dries Mertens scoorde.

Heracles Almelo was met 4-0 de amateurs van Berkum de baas. De Graafschap nam een ruime 5-1 zege mee naar huis na een bezoek aan de amateurclub De Treffers. Sparta Rotterdam klopte Sparta Nijkerk met 4-0. Bij rust stond de Rotterdamse ploeg al met 3-0 voor.

Vitesse versloeg eerder op de avond ADO Den Haag in eigen huis met 2-1.

    • Dirk-Jan Zom