Zo werd de bijzondere cover van dit Duitse magazine gemaakt

De voorkant van het Novum-magazine
De voorkant van het Novum-magazine

Het Duitse vaktijdschrift voor grafisch ontwerp Novum maakte voor de editie van deze maand een erg bijzondere cover. Met ambachtelijke technieken werd een voorkant als een kleurrijke mozaïek gemaakt - niet enkel als afbeelding, maar daadwerkelijk flexibel en vervormbaar.

De verschillende covers van de oktobereditie van 'Novum': een ontwerp van Paperlux.

De verschillende covers van de oktobereditie van 'Novum': een ontwerp van Paperlux.De verschillende covers van de oktobereditie van 'Novum': een ontwerp van Paperlux.

Er is een making of van hoe de cover tot stand kwam:

De cover werd gemaakt door Paperlux, een Duitse ontwerpstudio. Hier zijn meer foto’s van het eindresultaat te zien. De bij het filmpje gebruikte muziek is van Rosie and Me; het liedje heet ‘Bonfires’.

    • Peter Zantingh