Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Na de bewolking en regen van vandaag keert het droge en vrij zonnige herfstweer weldra terug. Vanavond en vannacht is het echter nog bewolkt, met naar het noorden wegtrekkende regen.

Ook morgen begint de dag op veel plaatsen bewolkt maar het is wel droog. In de middag stroomt vanuit het zuiden geleidelijk drogere lucht binnen. Het klaart op en wellicht eindigt de dag her en der zelfs zonnig. Bij een matige zuidenwind loopt de temperatuur op tot rond 13 graden.

Donderdag krimpt de wind weer naar de zuidoosthoek. Aan zee en op de Wadden wordt de wind bovendien vrij krachtig. De aangevoerde lucht is droog en vrij zacht. Het wordt 14 tot 16 graden. De zon laat zich zien, al drijven er wel velden met sluierbewolking over.

Vrijdag neemt de wind af onder invloed van een naderend hogedrukgebied. Het belooft een vrij aangename herfstdag te worden, met zonnige perioden en maxima tot 16 graden.

In het weekend is het rustig met weinig wind. Er kan mist ontstaan. Wellicht blijven mist en laaghangende bewolking zaterdag geruime tijd hangen. Zondag begint ook met mist, maar de kans op een doorbrekende middagzon is dan wat groter.