Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

Vrouw DSK wellicht chef Franse Huffington Post

Anne Sinclair, de echtgenote van Dominique Strauss-Kahn, is door Arianna Huffington gepolst om de Franse versie van de succesvolle Amerikaanse nieuwssite Huffington Post te leiden. Als Sinclair ja zegt, is dat een opmerkelijke terugkeer naar de journalistiek.

De Huffington Post wil een Franse versie van de nieuwssite lanceren, in samenwerking met de redactie van het dagblad Le Monde. Die krant beheert al de website lepost.fr, een verzamelbak van internetartikelen. De vernieuwde site, met een tiental journalisten die eigen nieuws en blogs verzorgen, moet in november van start gaan. De 63-jarige Sinclair zou zijn gevraagd om de zakelijke leiding van de site op zich te nemen. Huffington is ook op zoek naar een redactiechef.

Sinds de arrestatie van haar echtgenoot in mei op verdenking van verkrachting van een kamermeisje, was er veel media-aandacht voor Sinclair. Zelf probeerde ze uit de schijnwerpers te blijven. Ze stopte met haar blog, gaf geen interviews en weigerde medewerking aan twee boeken over de ‘vrouw van DSK’.

Sinclair begon haar carrière in 1973 bij radiozender Europe 1. Een echte vedette werd ze in de jaren tachtig, als presentatrice van het politieke nieuwsmagazine 7 sur 7 op tv-zender TF1. Dertien jaar lang interviewde ze er alle bekende politici. Na een ruzie met de algemeen directeur vertrok ze daar in 2001 als directeur informatie. Huffington wil Sinclair aantrekken omdat ze ook de VS goed kent. Sinclair, geboren in New York, woonde een tijd in Washington en volgde voor betaalzender Canal+ de campagne voor de presidentsverkiezingen in 2008.