Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Televisie

Video: eerste beelden van de begrafenis van Gaddafi

Beelden van de begrafenis van Moammar Gaddafi. Foto Akhbar Alaan Tv / screenshot

Zojuist werden de eerste beelden uitgezonden van de begrafenis van de gedode Libische leider Moammar Gaddafi en zijn zoon Mutassim. De televisiezender Al Aan TV in Dubai had de primeur.

Op de beelden is een deel van de begrafenis te zien die vanochtend rond vijf uur plaatsvond. De lichamen van de Libische leider, zijn zoon en zijn voormalige minister van Defensie Abu Bakr Younis zijn in doeken gewikkeld en liggen in kisten. De beelden laten de drie mannen zien in een grote ruimte, mogelijk de koelcel waarin ze werden bewaard. Later werd het drietal op een onbekende locatie in de woestijn begraven. Zo wordt voorkomen dat de plaats een bedevaartsoord wordt voor aanhangers van het oude regime.

Bekijk hieronder de beelden.