Aanzienlijke som geld verdwenen bij ‘overval’ geldtransport Ridderkerk

Bij een mogelijke overval op een geldtransportwagen van Brinks in Ridderkerk is een “aanzienlijk geldbedrag” verdwenen. Dat zei een woordvoerder van de politie vanochtend tegen nrc.nl.

De woordvoerder bevestigt het bericht van de NOS dat de politie vanochtend rond half tien bij een bank in het centrum van Ridderkerk een geldtransportwagen met openstaande deuren aantrof. Twee medewerkers van Brinks, die de bank in waren gegaan en vervolgens weer naar buiten kwamen, hebben de wagen met open deuren aangetroffen.

De chauffeur van het geldtransport is spoorloos en mogelijk betrokken bij de verdwijning van het geld. Er zijn geen sporen van een “klassieke overval” aangetroffen, aldus de politiewoordvoerder. Ook getuigen hebben niets gezien van wat lijkt op een overval of ontvoering. De politie houdt daarom rekening met het scenario dat de chauffeur er zelf met het geld vandoor is.

De politie is naar eigen zeggen “met man en macht bezig” om de chauffeur te pakken te krijgen. Daarbij worden volgens de woordvoerder meerdere eenheden, speurhonden en een helikopter ingezet. Van zijn twee collega’s van Brinks hebben de agenten een signalement van de man gekregen.