Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Nog geen speelschema voor Nederlands elftal

De Roemeense bond en de KNVB komen onderling niet tot een akkoord over de WK-kwalificatieduels.

De wereldvoetbalbond FIFA moet eraan te pas komen om het speelschema voor kwalificatiegroep D voor het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië te bepalen. De nationale bonden van Nederland, Turkije, Hongarije, Roemenië, Estland en Andorra kwamen er gisteren in Amsterdam onderling niet uit.

Voornaamste struikelpunt was de weigering van Roemenië om in maart 2013 tegen Nederland uit te komen, meldt een woordvoerder van voetbalbond KNVB. De Roemenen vinden dat te kort na de winterstop. Het aanbod om de wedstrijd naar juli te verplaatsen werd ook afgewezen, omdat de kans bestaat dat Oranje dan uitkomt op de Confederations Cup.

De KNVB en de Roemeense voetbalbond hebben tot 30 november om tot een akkoord te komen. De Nederlandse vertegenwoordiging verwacht echter niet dat dat gaat gebeuren. De FIFA gaat zich nu buigen over het speelschema. (Novum)