Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Religie

Misschien wel het laatste bezoek van koningin Elizabeth II aan Australië

Vorige week woensdag begon de 85-jarige Britse vorstin Elizabeth II aan haar eerste bezoek aan Australië sinds 2006. Mogelijk is het ook haar laatste bezoek aan het land down under in functie. Tijdens dit zestiende bezoek bezoekt zij met haar gevolg de belangrijkste steden en bezienswaardigheden. Vandaag bracht zij een bezoek aan het nationale oorlogsmonument in Canberra en legde daar een krans neer.
Koningin Elizabeth inspecteert de Australische ceremoniële wacht bij haar aankomst van de militaire vliegbasis Fairbairn in Canberra afgelopen woensdag.
Rick Rycroft / AP
Koningin Elizabeth en prins Philip bekijken de grijze kangoeroes, de grootste exemplaren van de buideldieren, op het terrein rond het regeringsgebouw in Canberra.
Rick Rycroft / AFP
Mensen begroeten de Britse koningin Elizabeth bij haar aankomst op het militaire vliegveld in Canberra.
Alex Coppel / Reuters
Koningin Elizabeth rijdt weg na haar eerste bezoek aan Canberra op de eerste dag van haar tiendaagse bezoek aan Australië. Het is het eerste bezoek van de 85-jarige vorst aan het land sinds 2006 en mogelijk haar laatste in functie.
Alex Coppel / AFP
Koningin Elizabeth komt per boot met haar gevolg aan in Canberra na een tochtje op Lake Burley Griffin.
Penny Bradfield / AP
De Britse koningin krijgt bloemen van de zesjarige Lily Haskins en haar negenjarige zusje Arabella in Canberra afgelopen vrijdag. Het is het eerste bezoek van de vorstin aan Australië sinds 2006.
Penny Bradfield / AP
Koningin Elizabeth en prins Philip krijgen een rondleiding in een koninklijk uitziend golfwagentje van het regeringsgebouw in Canberra afgelopen donderdag.
Rick Rycroft / AFP
Elizabeth en de Australische premier Julia Gillard tijdens een receptie in het Australische parlement in Canberra afgelopen vrijdag.
Andrew Meares / AP
Koningin Elizabeth II arriveert in de marmeren foyer van het Australische parlement voor de receptie van premier Julia Gillard.
Alex Ellinghausen / AP
Koningin Elizabeth wordt bij aankomst in Canberra ontvangen door de Australische Gouverneur-generaal, Quentin Bryce. Zij is de vertegenwoordiger van het Britse gemenebest in Australië.
Lukas Coch / Reuters
Koningin Elizabeth II loopt over de paradeplaats van het militaire college Duntroon in Canberra.
Marina Neil / AP
Een overzichtsfoto van de zogenoemde "Presentation of the Colours" bij het Royal Military College in Duntroon op 22 oktober.
Alex Coppel / AFP
Koningin Elizabeth II begroet kinderen waar zij een mis in de St. John's kerk in Canberra bijwoonde op 25 oktober.
Rick Rycroft / AFP
Een jongen, uitgedost als een paleiswacht van Buckingham Palace, bij de aankomst van Koningin Elizabeth in Brisbane.
Daniel Munoz / Reuters
Koningin Elizabeth en het voormalig hoofd van de Australische strijdkrachten, Peter Cosgrove.
Lukas Coch / Reuters
Koningin Elizabeth ll en Prins Philip (tweede rechts) worden vergezeld door de gepensioneerde generaal Peter Cosgrove (derde rechts) en de voorzitter van het bestuur van het Australische oorlogsmonument terwijl zij door de wandelgangen lopen van het monument in Canberra.
Ray Strange / AP
De Britse Koningin Elizabeth II bezoekt het oorlogsmonument in Canberra.
Lukas Coch / Reuters