‘Meer dan honderd doden bij explosie in Libische stad Sirte’

De grote explosie bij de brandstoftank in Sirte vond gistermiddag plaats. Foto Reuters / Youssef Boudlal

Bij een explosie van een brandstoftank in de Libische stad Sirte zijn gistermiddag meer dan honderd mensen om het leven gekomen. Minstens vijftig anderen zouden bij de explosie in Gaddafi’s geboorteplaats gewond zijn geraakt.

Een commandant van de Nationale Overgangsraad sprak tegenover persbureau AFP van “een grote explosie en een grote brand”. Hij zei tientallen verkoolde lichamen bij de plek van de explosie te hebben gezien. De explosie zou zich hebben voorgedaan op het moment dat tientallen mensen bij de tank in de rij stonden om hun auto’s met benzine te vullen. De brand is volgens de commandant van de Overgangsraad nog altijd aan de gang.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool