Leeghoofdige mooiweervrienden

Thrillerauteur René Appel heeft een nieuw boek geschreven: Goede Vrienden. Hij wil in het boek een portret bieden van moderne vriendschap. Hoe overtuigend doet Appel dat?

Vier moderne jonge echtparen, dertigers zonder al te veel zorgen en problemen. Ze drinken samen, doen spelletjes, fietsen en zeilen. In Goede vrienden van thrillerauteur René Appel blijken de acht, als ernstige problemen een aanvang nemen, zulke leeghoofdige mooiweervrienden dat het thema vriendschap al snel flets wordt.

Sandra vertrekt met een minnaar en haar dochter naar Boston, maar eigenlijk alleen haar man Otto ligt er wakker van – klaarwakker, dat wel. De rest haalt min of meer de schouders op, net als over de zich snel voltrekkende geestelijke teloorgang van Otto.

Dit artikel werd gepubliceerd in NRC Handelsblad op Vrijdag 21 oktober 2011, pagina 10 - 11. U kunt het hele artikel hier lezen.

    • een onzer redacteuren