Kort nieuws Media

AVRO: stemming Televizierring juist

Rotterdam. De AVRO overweegt niet om de stemprocedure voor de Gouden Televizier-Ring te wijzigen. Peter Lubbers, directeur media van de AVRO in Sp!ts: „Er verandert vooralsnog helemaal niks. Het blijft de prijs van de kijker.” Het RTL 7-programma Voetbal International was vrijdag de verrassende winnaar van de Televizierring, de prijs voor het beste tv-programma. Ondermeer Mies Bouwman en tv-regisseur Bert van der Veer pleiten voor een aanpassing van de stemprocedure. Kijkcijferkanon The Voice of Holland had volgens hen de prijs moeten winnen. AVRO-directeur Willemijn Maas zei gisteren op Radio 1 dat kijkcijfers niet bepalend zijn. „Wat opvalt is dat een trouwe fanclub meer waard is dan hoge kijkcijfers.” Wel staat Maas „open voor suggesties ter verbetering” van de stemprocedure. (NRC)

Rijxman naar NPO

Rotterdam. Shula Rijxman (1959) stopt per 1 januari als directeur van tv-producent IDTV en wordt bestuurslid bij de Nederlandse Publieke Omroep. In de raad van bestuur van de NPO komt zij naast Henk Hagoort en Ruurd Bierman. Rijxman begon in 1993 bij reclamebureau Martsell, in 2003 werd ze directeur van IDTV. (NRC)