Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Klantgegevens bekend na hacken cheaptickets.nl

Door onvoldoende beveiliging van cheaptickets.nl zijn de gegevens van 715.000 klanten die tussen 2008 en 2009 gebruikmaakten van de site toegankelijk geweest voor hackers. Dat schrijft technologiewebsite Webwereld. Met de 80.000 paspoortnummers die van de site werden gehaald, zou de hacker identiteitsdiefstal kunnen plegen. Voor zover bekend is dat nog niet gebeurd. Betalingsgegevens als creditcardnummer en rekeningnummer waren niet toegankelijk voor de hacker. (Novum)