Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Verkiezingen

Ennahda wint in Tunesië

De islamitische Ennahda-partij krijgt de helft van de voor Tunesiërs in het buitenland gereserveerde zetels in de grondwetgevende vergadering. Dat blijkt uit de telling van emigrantenstemmen. Het is de eerste deeluitslag voor de verkiezingen van afgelopen zondag. Van de achttien aan emigranten toegewezen plaatsen in de 217 zetels tellende volksvergadering heeft Ennahda er negen veroverd. Naar verwachting zullen de binnenlandse stemverhoudingen de uitslag onder emigranten weerspiegelen. (AP)