Dodental aardbeving Turkije loopt verder op

Een Turkse vrouw bij een tentenkamp in Ercis. De stad werd zwaar getroffen door de aardbeving. Foto Reuters / Baz Ratner

Het dodental als gevolg van de aardbeving in het oosten van Turkije is opgelopen tot 366. Dat heeft het kantoor van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan dinsdag gezegd. Meer dan 1300 mensen raakten gewond.

Daarnaast heeft de aardbeving met een kracht van 7,2 zondag meer dan tweeduizend gebouwen in puin gelegd. Reddingswerkers proberen nog steeds overlevenden uit de ingestorte gebouwen te redden. Vandaag werd er nog een baby van 2 weken oud levend onder het puin vandaan gehaald.

In het getroffen gebied hebben duizenden mensen de nacht doorgebracht in een tent of een auto. Ze zijn bang om terug te keren naar hun huizen vanwege instortingsgevaar.

NRC-correspondent Bram Vermeulen is in het gebied en vertelde bij de NOS hoe de reddingsoperatie verloopt.

    • Lex Boon