Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Ajax-doelman Vermeer mist alleen bekerduel

De Ajax-doelman kreeg zondag rood en is voor één duel geschorst.

Kenneth Vermeer ondervindt weinig last van zijn rode kaart tegen Feyenoord. De KNVB schorste de keeper van Ajax voor de bekerwedstrijd van morgen tegen Roda JC. Vermeer zou echter hoogstwaarschijnlijk toch niet in actie zijn gekomen. Trainer Frank de Boer heeft al eerder gezegd in het bekertoernooi te kiezen voor tweede doelman Jasper Cillessen. Vermeer kreeg zondag rood vanwege het neerhalen van de doorgebroken Feyenoorder Guyon Fernandez. Cillessen nam zijn plaats onder de lat over. Vorige week maakte de 22-jarige keeper zijn competitiedebuut voor Ajax tegen AZ nadat Vermeer geblesseerd was uitgevallen. (Novum)