Wild pakt brons bij EK baan

WFA31T:DAMES OMNIUM 3KM TIJDRIT:APELDOORN;23OCT2011-Kirsten Wild behaalde een 3e plaats op de 3 km tijdrit op het omnium.WFA/adg/str.Arjan de Graaf WFA ARJAN DE GRAAF

Prestaties van de Nederlandse baanploeg vallen tegen bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn.

Nederland heeft op de valreep toch nog een medaille gepakt bij het EK baanwielrennen. Kirsten Wild veroverde brons op het onderdeel omnium (combinatieklassement). De 29-jarige Zwolse stond na de eerste dag op de vierde plaats, maar schoof gisteren nog een plek op. Ze is de enige Nederlandse die bij de EK in Apeldoorn een medaille wist te winnen.

Wild eindigde na zes onderdelen als derde achter de Britse winnares Laura Trott en de Wit-Russische Tatiana Sharakova. De Nederlandse pakte eerder dit jaar bij het WK ook al brons op het omnium, dat bij de Olympische Spelen volgend jaar in Londen voor het eerst op het olympische programma staat. Sinds 2007 staat de omnium ook op het programma van de wereldkampioenschappen. (Novum)